KumssteelCreations
KumsSteelCreations
 

Cortenstaal Realisaties


Wat is Cortenstaal ?

Staal of ‘blauw staal’ verkrijgt zijn karakteristieke kleur door het gieten en walsen ervan. Bij het boenen geeft dit een zeer natuurlijk uitzicht.
Het is - in tegenstelling tot inox - niet roestvrij en daardoor zeer gevoelig voor water.
Al het staal dat wij bij u buitenshuis plaatsen is dan ook met een specifieke lak behandeld. Alleen zo kan het gegarandeerd lang meegaan.
Er bestaat wel een soort staal dat niet behandeld hoeft te worden, en dat is cortenstaal.

Cortenstaal is een speciaal type staal die steeds meer aan populariteit wint. Het cortenstaal is te herkennen aan haar typische oranjebruine roestkleur.

Cortenstaal is officieel een metaallegering (mengsel). Het bestaat voornamelijk uit ijzer, waar vervolgens ook nog koper, silicium, nikkel, fosfor en chroom aan zijn toegevoegd.

Na enige tijd krijgt het een roestachtige oxidatielaag, waardoor het nog mooier wordt. Men krijgt zo een natuurlijk uitzicht.
Deze laag vormt ook een sterke bescherming, die verder doorroesten verhindert. De sterkte is vergelijkbaar met ander gelegeerde metaalsoorten zoals roestvrij staal.
Speciaal voor de tuin produceren we nu een exclusief gamma in cortenstaal, gaande van tuinverlichting, bloembakken, brievenbussen, waterelementen tot decoratieve schermen.

De ontwikkeling van het cortenstaal neemt een aantal jaren in beslag en het eindresultaat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Kortom, cortenstaal kan in verschillende weersomstandigheden qua uiterlijk nog weleens anders ontwikkelen. De volgende eigenschappen kun je in ieder geval wel altijd aan cortenstaal toeschrijven:


Cortenstaal eigenschappen

  • Een lange levensduur

  • Nagenoeg onderhoudsvrij

  • Schilderen is overbodig

  • Zeer sterk

Cortenstaal heeft vele mogelijkheden, ook in combinatie met steen, hout of inox, het blijft steeds verrassen. En het is door de hoge kwaliteit ook gemaakt om heel lang mee te gaan.Cortenstaal toepassingen

Juist omdat cortenstaal zo sterk is heeft het vele toepassingen. Zo wordt cortenstaal gebruikt door kunstenaars en heeft het ook vele toepassingen in de architectuur. Daarnaast zie je steeds meer cortenstaal producten terug in tuinen. Bloembakken, plantenbakken en tuinhaarden van cortenstaal zijn erg in trek.Enthousiast geworden? Wij helpen u graag een stapje verder richting de tuin van uw dromen!


 

© 2016 Kums Steel Creations bvba - Alle rechten voorbehouden